Памер шрыфта Aa Aa Aa
Колеры сайта Колер Колер
ru by en
Напісаць ліст Пошук па сайце Карта сайта

Сталі лепшымі на міжнародным конкурсе-дэгустацыі «лепшы густ»

Сталі лепшымі на міжнародным конкурсе-дэгустацыі «лепшы густ»

Найбуйнейшы ў Расіі і Усходняй Еўропе міжнародны форум "ХарчЭкспа" гуляе важную ролю ў прасоўванні на расійскім рынку малочнай прадукцыі многіх вытворцаў. На "Прадэкспа-2017" назвалі пераможцаў у 50 намінацыях. Пераможцаў конкурсу "Лепшы густ" вызначалі шляхам публічнай дэгустацыі з наступным падлікам галасоў. У гэтым годзе ў праекце «Лепшы смак» удзельнічала 28 прадпрыемстваў. Як заўсёды, самым маштабным сярод прадстаўнікоў краін СНД быў удзел беларускіх кампаній. Для іх расійскі рынак малочных прадуктаў па-ранейшаму застаецца вельмі цікавым і прывабным. На працягу чатырох дзён удзельнікі і госці выставы дэгуставалі прадукты беларускай вытворчасці і выбіралі лепшыя з іх. А гэта каля 5000 чалавек за чатыры дэгустацыйных дня. Пераможцы конкурсу ўдастоіліся дыпломаў I, II і III ступені. Усім фіналістам прадастаўлена права маркіраваць у рэкламных мэтах прадукт-пераможца знакам "лепшы густ".

 

Варта заўважыць, што ўдзельнічалі ў выставе прадукты ад мазырскіх вытворцаў не ўпершыню ўдастоены высокіх узнагарод на прэстыжных міжнародных форумах. Так, на выставе "Аграрусь-2015» у Санкт-Пецярбургу залатым медалём адзначаны тварог "Вясёлка смаку" з масавай доляй тлушчу 5%. У нашай краіне гэты прадукт тройчы атрымліваў прэстыжныя ўзнагароды. Сертыфікат пераможцы ў 17-ым рэспубліканскім конкурсе спажывецкіх пераваг "Прадукт года 2015"; дыплом II ступені ў конкурсе "чэмпіён смаку-2016 «у Мінску і, нарэшце, стаў лаўрэатам прэміі спажывецкага рынку ў конкурсе»Лідар года-2016". Такі ж прэміі ўдастоены і тварог «Вяселка густу», тлустасцю 1%. Залатую ўзнагароду Міжнароднай выставы-кірмашу " Аграрусь-2016» у Санкт-Пецярбургу мае біяражанка.

 

Што да выставы "ХарчЭкспа", то папулярнасць яе абумоўлена высокай камерцыйнай эфектыўнасцю. Удзел у ёй дапамагае прасоўванню прадукцыі на велізарны расейскі рынак. Прадукты з брэндам "Вясёлка густу" даўно ведаюць і цэняць у многіх расійскіх рэгіёнах. Маскоўскі форум-гэта яшчэ і месца дзелавых зносін партнёраў: вытворцаў, пастаўшчыкоў, аптавікоў, прадстаўнікоў гандлёвых сетак. Для адных актуальная праблема збыту, іншыя гатовыя прапанаваць спажыўцу новы і, самае галоўнае, якасны тавар.

 

Ці варта казаць, што смачныя і карысныя малочныя прадукты мазырскіх вытворцаў, перш за ўсё, трапляюць на айчынны рынак. Тварог эліт-класа, тлустасцю 1, 5 і 9% і біяражанка займаюць годнае месца ў гандлёвай сетцы Гомельшчыны, у тым ліку ў 12 фірмовых крамах прадпрыемства. Яны ёсць у абласным цэнтры, Мазыры, Ельску, Нароўлі. Так што многія пакупнікі ўжо ацанілі навінкі, якія прыйшліся даспадобы айчынным і замежным спажыўцам. У тых жа, хто яшчэ не паспеў, ёсць шэраг прычын, па якіх варта абавязкова ўключыць іх у свой штодзённы рацыён.

 

Багаты кальцыем і бялком тварог лёгка засвойваецца, паляпшае працу стрававальнай і нервовай сістэм, тым самым дадае сіл і павышае імунітэт. Якія змяшчаюцца ў тварагу тлушчы-рэзервовы крыніца энергіі. Биоряженка-класічны кісламалочны асвяжальны прадукт працяглай пастэрызацыі, з выяўленым густам і водарам. Узбагачаная біфідабактэрыямі, уласцівымі арганізму здаровага чалавека, яна таксама умацоўвае імунітэт.

 

Гэтыя карысныя прадукты неабходныя перш за ўсё дзецям – малочны бялок вельмі патрэбен расце арганізму: ён спрыяе правільнаму фарміраванню і развіццю костак. Тварог і ражанка незаменныя для цяжарных жанчын і кормячых маці - у іх у гэты перыяд павялічваецца патрэба ў кальцыі. Неабходныя яны і ў меню пажылых людзей, паколькі лёгка засвойваюцца. А яшчэ іх павінны ёсць усе, хто мае праблемы з страўнікава-кішачным трактам. Медыкі настойліва раяць пры захворваннях печані і жоўцевай бурбалкі, панкрэатыце, гастрыце, язве страўніка і дванаццаціперснай кішкі, цукровым дыябеце ўключаць у рацыён тварог і ражанку. Акрамя таго, што яны, безумоўна, карысныя, валодаюць яшчэ і цудоўным густам.

Для обеспечения удобства пользователей сайта используются cookies. Падрабязна

Ok

Малако якой тлустасці вы аддаеце перавагу?

З якім густам вы аддаеце перавагу дэсерты тварожныя " на ўра!»?