Памер шрыфта Aa Aa Aa
Колеры сайта Колер Колер
ru by en
Напісаць ліст Пошук па сайце Карта сайта

Навінка!!! Жывы ёгурт ад ПВУП " Мазырскія малочныя прадукты – харчаванне для здароўя

Навінка!!! Жывы ёгурт ад ПВУП " Мазырскія малочныя прадукты – харчаванне для здароўя

КВУП "Мазырскія малочныя прадукты" пачала вытворчасць фруктовых ёгуртаў з даданнем кавалачкаў персіка і ягад чарніцы (масавая доля тлустасці гэтага прадукту 1,5%).

 

Як і ўсе астатнія кісламалочныя напоі, ёгурт лічыцца незвычайна карысным прадуктам. Ферментаваны пад уздзеяннем карысных бактэрый, ён не толькі з лёгкасцю засвойваецца, але і насычае кішачнік незаменнай мікрафлорай. У напоі маюцца шэраг вітамінаў, мінеральных соляў, высокоусваиваемые бялковыя злучэнні, ферменты і, што асабліва каштоўна, гаючыя бактэрыі. Дзякуючы балгарскай палачцы натуральны жывы ёгурт валодае унікальнай здольнасцю вызваляць стрававальную сістэму ад патагеннай флоры, гніласных бактэрый, хваробатворных мікраарганізмаў. Карысць ўсіх натуральных кісламалочных прадуктаў складзена менавіта ў прысутнасці жывых бактэрый.

 

Як выпрацоўваюць гэты прадукт, які нядаўна паступіў у продаж, на Мазырскім малочным заводзе? Пра гэта распавядае інжынер-тэхнолаг КВУП "Мазырскія малочныя прадукты" Алена Уладзіміраўна Трафіменка:

 

- Ёгурт фруктовы вырабляецца з высакаякаснага пастэрызаванага малака, нармалізаванага па масавай долі тлушчу і сухім рэчывам малака, з даданнем цукру і стабілізатара. Для забеспячэння аднастайнай кансістэнцыі і паляпшэння якасці прадукту нармалізаваць сумесь з растворанымі кампанентамі гомогенизируют і падвяргаюць тэрмічнай апрацоўцы пры тэмпературы (92+-2 АС) і астуджэнню. Затым астуджаную сумесь сквашивают спецыяльнай закваскай термофильного малочнакіслага стрэптакока і балгарскай палачкі. Пасля сквашивания ў ёгурт дадаюць спецыяльна прыгатаваныя фруктовыя напаўняльнікі з кавалачкамі персіка або з ягадамі чарніцы. На перспектыву-вытворчасць ёгурта з малінавым напаўняльнікам.

 

Рэчывы, выпрацоўваемыя балгарскай палачкай падчас сквашивания малочнай сумесі, вельмі карысныя для здароўя дзяцей, старэйшых за 3 гадоў і дарослых, асабліва пры дысбактэрыёзе і схільнасці да частых вірусных інфекцый, а таксама пры іншых иммунопатологических станах. Ёгурт не падвяргаецца тэрмічнай апрацоўцы, што дазваляе захаваць карысныя ўласцівасці гэтага прадукту. Паніжаны ўтрыманне тлушчу-1,5% - і аптымальнае ўтрыманне цукрозы-9% - дазваляюць аднесці гэты натуральны жывы ёгурт да лёгкіх прадуктам для хуткага перакусу на хаду. Тэрмін захоўвання ёгурта-10 сутак.

Малако якой тлустасці вы аддаеце перавагу?

З якім густам вы аддаеце перавагу дэсерты тварожныя " на ўра!»?